logo omedia

Doorbreek vicieuze cirkels en kom weer tot elkaar

Koppelsretraite

Een masterclass in het behouden van het plezier en de passie in jouw relatie. De ‘masterclass’ duurt drie dagen en is inclusief 2 overnachtingen en ontbijt.

Ervaringsverhaal over de koppelsretraite:

Beste Niels & Hesther,

Wat was het fijn!! We waren echt een beetje sceptisch over het verbeteren van onze relatie in groepsverband. Onze relatie is privé, iets van ons. Daar hoeven we naast een therapeut niemand anders bij, was ons gevoel.

Achteraf zijn we ontzettend blij dat we ons hebben laten overhalen. Nooit gedacht dat het zo bevrijdend zou zijn om te merken dat we niet de enigen zijn. Dat de problemen die de anderen ervaren zoveel gelijkenissen hebben met die van ons. Nooit gedacht ook dat het mogelijk was zo open te praten, huilen, lachen en delen waar we tegenaan liepen met onbekenden en zoveel steun te vinden bij elkaar. Jullie zorgden ervoor dat dat op de één of andere manier zomaar kon, zomaar gebeurde.

Daarnaast hebben we erg genoten van jullie persoonlijke aandacht voor ons. De individuele sessie vonden we heel fijn en ook in de groep voelden we steeds jullie betrokkenheid bij wat voor óns op dat moment belangrijk was. In de ontspannen sfeer op de Korenhorst was het gek genoeg zelfs léuk om onze patronen te onderzoeken. Thema’s die we tot dan toe alleen maar hadden gezien als zwaar en moeilijk werden luchtig en veel gemakkelijker, door hoe jullie ze benaderden. Terwijl er toch steeds diepgang was.

Kortom; de relatieretraite heeft ons veel meer opgeleverd dan we verwacht hadden. Onze relatie heeft echt een verdiepingsslag gemaakt en we zijn weer dicht bij elkaar gekomen. We zijn best moe, maar ook voor het eerst sinds lang weer een beetje verliefd.

Dank daarvoor en dank voor jullie kundige en warme begeleiding en alles wat jullie ons hebben meegegeven.

Lieve groet, Marieke & Theo

Masterclass verbinding, plezier en passie

Maak je je zorgen dat jullie op elkaar uitgekeken raken? Lukt het niet goed meer om de ander écht te bereiken. Mis je elkaar en het plezier dat je ooit had? Zijn er met regelmaat ruzies over niks, of ga je elkaar juist uit de weg om gedoe te voorkomen? Sta je op de drempel van een grote verandering in jullie leven en wil je ervoor zorgen dat het ook daarna leuk blijft? Of kabbelt het allemaal wat en zou je graag de sprankel en het vuur terug te vinden?

Wij, Niels & Hesther, delen met jullie graag het gereedschap dat we in de afgelopen 22 jaar verzameld hebben om het plezier, de passie en de verbinding in je relatie steeds weer terug te brengen en behouden. Tijdens onze relatieretraite leer je elkaar opnieuw zien, kennen en ánders vertrouwen. De ervaring leert dat dat niet zelden vlinders oplevert.

In drie dagen gaan we met jullie en twee of drie andere koppels op ontdekkingstocht om nieuwe paden te vinden in het landschap van je relatie. Dat gebeurt in 5 momenten met de groep, één uitgebreide sessie voor jullie met z’n tweeën en veel werk- puzzel- en ontspanningstijd tussendoor voor jullie samen. Wij dragen kennis over en doen suggesties voor oefeningen. Een goede masterclass valt en staat wat ons betreft met persoonlijk contact en individuele aandacht voor iedereen die deelneemt. Ook in de groep gaat het daarom steeds over jou/ jullie en sluiten we aan op wat nodig is. Dat kan ook betekenen dat we nu en dan het programma helemaal omgooien. Het gaat erom dat het jullie oplevert waarvoor je komt.

Dit neem je na drie dagen mee naar huis:

– Je hebt elkaar ánders- en opnieuw leren kennen, dat maakt het weer spannend

– Je staat, ook bij moeilijke thema’s, náást in plaats van tegenover elkaar

– Je voelt ruimte om jezelf te zijn en voor jezelf te kiezen binnen de relatie, zonder dat dat de verbinding tussen jullie verstoort

– Je snapt wat er gebeurt als je samen vastloopt, ruzie krijgt, de verbinding verliest

– Je bent beter in staat ‘vastlopers’ te voorkomen en, als het toch voorkomt, jullie verbinding goed te herstellen

Een impressie van de retraite bij De Korenhorst.

Hoe het eruit ziet:

Kennis maken vooraf

Voor we met jullie op pad gaan willen we graag dat jullie goed weten bij wie je aan boord stapt voor deze drie dagen. Én wij willen zelf graag weten of deze dagen voor jullie op dit moment het best passende aanbod zijn. Daarom starten we met op afstand kennismaken. Dat kan telefonisch of met een video-call. Jullie kunnen ons dan vertellen over je huidige situatie en je wensen en ons bevragen op wie we zijn en hoe we werken. Tegelijkertijd merken we dan of het ‘clickt’ en besluiten we met z’n vieren of jullie inderdaad gaan deelnemen.

Dag 1:

Dag één is het begin van onze gezamenlijke reis. Dat betekent ‘landen’ op de Korenhorst. Jullie eigen plek ontdekken op het landgoed. Daarna kennismaken. Met ons, met jullie reisgenoten én alvast een beetje anders, met je eigen partner. We nemen daar tijd voor, een goede start is belangrijk. Daarbij ligt de regie over wat je wel en niet wilt delen helemaal bij jullie. Voel je vrij, ook om de kat uit de boom te kijken.

En dan gaan we op pad. We nemen jullie mee in het landschap dat liefde heet. Wat is eigenlijk een relatie? Wat is bekend en onderzocht over hoe het zit met verliefdheid, patronen tussen mensen, een duurzaam sprankelende verbinding? Wij vertellen, delen kennis en geven voorbeelden. Uit onze eigen lange en fijne relatie, uit onze uitgebreide ervaring met het geven van relatietherapie en ook uit de vakliteratuur. Jullie mogen achteroverleunen, luisteren, vragen stellen en alvast stiekem in je achterhoofd aan de slag met of- en hoe dit alles op jullie van toepassing is.

Aan het einde van de middag gaan jullie, onder onze begeleiding, zelf aan de slag met een eerste verkenning van jullie eigen dynamieken en patronen.

Dag 2:

In de ochtend zetten we het gezamenlijk onderzoek naar jullie patronen voort. Je gaat ontdekken waar jouw (heftige) reacties op de ander vandaan komen en wat er schuil gaat achter het gedrag van je partner. Je leert kijken door een andere bril en jullie gaan elkaar op een nieuwe manier zién. Én je gaat ervaren hoe je op een andere manier met elkaar in gesprek kunt gaan. Zodat een gesprek, vooral bij moeilijke onderwerpen, gaat leiden tot meer verbinding en betrokkenheid.

In de middag krijgen jullie als stel een individuele sessie van Hesther of Niels.

Dag 3:

We beginnen de derde dag met wensen en verlangens. Zien wat voor ieder nog nodig is vandaag. Thema’s die vaak aan bod komen deze ochtend zijn:

– Onderlinge verschillen en tegenstellingen tussen jullie en hoe die de vruchtbare bodem bieden voor beider persoonlijke groei en gezamenlijk levensplezier

– (Ingewikkelde) relaties met derden (ouders, kinderen) en hoe die een rol spelen in jullie dynamiek

– Hoe ‘oude koeien’ die steeds maar terugkomen nu eindelijk voorgoed uit die sloot te trekken

In de middag kijken we terug en maken we de nieuwe inzichten die deze dagen hebben opgeleverd toepasbaar in jullie dagelijks leven.

Wat kost de retraite? Bekijk hier onze tarieven pagina.

 

  • Investering 3-daagse: €1050,- excl. BTW
  • Inclusief 2 overnachtingen met ontbijt.
  • Beschikbaar op: 26,27,28 april & 10,11,12 mei

Over Niels & Hesther

Kijk, die mensen zijn verliefd’, hoorden we onlangs een meisje tegen haar moeder zeggen, terwijl we hen passeerden tijdens een strandwandeling. Blijkbaar spat het er na 22 jaar nog steeds vanaf.

Het is door de jaren heen onze missie geworden dat plezier, die verbinding en sprankeling die wij maar blijven ervaren, overdraagbaar te maken. Anderen ermee te ‘besmetten’. En dat lukt. In de relatietherapieën die we nu al jaren geven, maar ook in onze trainingen en individuele coaching.

Niets geeft meer voldoening dan het mensen elkaar en zichzelf weer te zien vinden. Écht contact, maar ook anders kijken en opnieuw ontmoeten zijn daarbij sleutels.

Niels Smit Duyzentkunst

is opgeleid als creatief therapeut drama, Voice Dialogue therapeut, regisseur en gitarist. Hij doet zijn achternaam Smit Duyzentkunst eer aan door zijn eindeloze interesse voor álles en het zich vanuit daar bekwamen in véél. Als componist, musicus, regisseur, acteur, computerprogrammeur, projectleider, festivalorganisator, schilder, bouwer, trainer, coach en therapeut mixt hij kennis en ervaringen uit al die vakgebieden. Dat zorgt  in alles wat hij doet voor breedte, ongebruikelijke invalshoeken en het kunnen aansluiten bij mensen uit iedere denkbare hoek. Zijn begeleidingsstijl is open, creatief, energiek, speels, analytisch, oorspronkelijk en echt.

Hesther le Grand

is opgeleid als creatief therapeut beeldend, coach, trainer, Voice Dialogue therapeut en relatietherapeut. Ze houdt van acteren, zingen, wandelen, klussen, lezen en haar werk. Haar grote kracht zijn haar onbevangenheid en vertrouwen, waarin bijna iedereen zich onmiddellijk veilig voelt en uitgenodigd om zichzelf te zijn. Haar begeleidingsstijl is openend, warm, levendig, intuïtief en hier en nu georiënteerd.

Met Niels & Hesther aan de slag met jouw relatie? Neem dan contact op!

Kan ik jullie helpen of willen jullie meer weten over relatietherapie? Neem dan contact met mij op. Je ontvangt binnen 1 werkdag direct een reactie op jouw (hulp)vraag!

Ontmoet jouw coach

Rosemarijn & MU-Coaching

Ik ga gepassioneerd door het leven en geef met hart en ziel leiding aan mijn Jeugdtheaterschool en Coach / Trainningsbedrijf. Regisseren, Schrijven en Verhalen vertellen heb ik lief. Ik stel je de vraag; waarom ben geworden, wie je bent geworden? En waarom doe je, wat je doet?

Ik laat je ervaren en zien dat je een uniek mens bent, met oneindig veel capaciteit en onbegrensde mogelijkheden. Ik help je herinneren dat je in essentie écht al helemaal goed en af bent! Mijn stijl is bezield, authentiek, speels, energetisch, praktisch, doeltreffend en energiek.

Naast Mu-Coaching  ben ik eigenaar van Mu Company, speciaal voor de Young Professional. www.mucompany.nl

Titels/opleidingen:

  • ITP. (Instituut voor Transformatie Psychologie). Behaalde daar mijn Master; MTP. (Master of Transformational Psychology.)
  • Big Mind
  • Zijnsoriëntatie’ in Utrecht.
  • Bewustzijns-Coachopleiding ‘Move a Mountain’.

In 1997 startte ik mijn eigen jeugdtheaterschool “Mamagaai”. Een bruisende jeugdtheaterschool waar ik nog altijd veel voldoening uithaal. Ik woon samen met man Mark in onze B&B ‘De Korenhorst’ in Montferland. Onze B&B ligt aan het prachtig uitgestrekte Bergherbos. Ik hoor het graag als ik iets voor je mag betekenen!

(5/5)

Klanten beoordelen Mu-Coaching met een 5/5 (26)

‘In een prachtige rustgevende omgeving ben ik een voor mij, heel spannend proces ingegaan….

Na verschillende methodes van zelf onderzoek en het zoeken naar antwoorden en rust, ben ik hier bij MU coaching terecht gekomen.

Methode als Voice Dialoque komt hier o.a. aanbod en voor mij werkt het geweldig. Roos geeft je het gevoel van veiligheid, ruimte en stelt je enorm op je gemak.

Ik kijk erg uit naar de toekomstige sessies!’

Dank je wel Roos.

Daniëlle Liauw

‘Ik heb nooit echt het gevoel gehad dat ik ongelukkig was. In tegendeel zelfs. Ik jaagde m’n dromen na, werkte hard en was omringd door een breed scala aan hele lieve mensen. M’n leven was uitdagend en superfijn! Toch ontstond er het gevoel dat ik langzaam stil kwam te staan.

M’n bevlogenheid en onbevangen intuïtie lieten me steeds vaker in de steek en maakten plaats voor iets ongemakkelijks waar ik de vinger niet precies op kon leggen. Dat voelde niet oké. Op dat moment kwam ik bij Mu- coaching terecht. Ik kreeg in een sessie al handreikingen en inzichten die me verder hielpen. Echt een opluchting! De inzichten die ik gekregen heb, toveren direct een kleine glimlach op m’n gezicht. Dat nemen ze me in ieder geval nooit meer af. Dat voelt rijk en daar ben ik best trots op.’

Roos 25

Eenzaamheid, verdriet en angst braken mij op. Via een kennis contact opgenomen met Rosemarijn van MU coaching.

De sessies met Rosemarijn heb ik als zeer waardevol ervaren en hebben mij nieuwe inzichten gegeven. Rosemarijn is een betrokken, respectvolle en warme coach waardoor ik veel ruimte en veiligheid heb ervaren. 

Dankzij de kennis en vertrouwen van Rosemarijn heb ik grote stappen gezet in mijn persoonlijke ontwikkeling. Daar ben ik zeer dankbaar voor!

A.P. 40