Remember the priest(ess) within you.

Kundalini Egyptian Mystery school

Onze Opleiding Kundalini Lichaamswerk, is nu ook te volgen in het Mysterieuze Egypte!

Onze prachtige retraiteplek, House of Life in Abydos.

Documentaire over House of life en Omm Sety.

Level 2 in Nederland behaald? Altijd al naar Egypte gewild?

Ga met ons mee!  Volg de: ‘KUNDALINI EGYPTIAN FACELITATOR TRAINING.’ (LEVEL 2- 11 daagse)

Tijdens deze training volg je een intensief ‘Kundalini Lichaamswerk’ programma. Je ervaart de luxe van een retraite, bezoekt de magische tempels in Luxor, Abydos en natuurlijk Dendera want het bezoeken van de Tempel van Hathor in Dendera is in dit programma een ‘must’. Het waren namelijk de priesteressen van Hathor die in het oude Egypte werden opgeleid hoe te werken met de Kundalini energie. Je ervaart de schoonheid van de Egyptische rituelen en tradities. Na afloop ontvang jij dit prachtige certificaat!

Krijg alvast een impressie

Sfeerimpressie

DEEP DIVE, next level?

Hieronder geven we je een tipje van de Egyptische sluier van de, ‘KUNDALINI EGYPTIAN MYSTERY SCHOOL’.

Priester(es), ik? Jazeker! Een Egyptische priesteres was een vrouwelijke spirituele leider in het oude Egypte en had als taak het dienen van goden in tempels en het uitvoeren van rituelen. Ze genoot een hoog aanzien in de samenleving en had vaak een specifieke rol bij religieuze ceremonies, waarbij ze als bemiddelaar tussen de mensheid en de goden optrad. Haar taken omvatten het behouden van heilige kennis, het uitvoeren van ceremonies en het handhaven van rituele zuiverheid. Ze had veel kennis over de heilige oliën en medicinale kruiden en ondersteunde bij ongemak, pijn of ziekte. Vandaag de dag noemen we dit een Holistisch Therapeut. Maar waar was de man dan?Mannen werden vaak gezien als dragers van spirituele en mystieke kennis. Ze waren betrokken bij rituelen en ceremonies die gericht waren op het vereren van goden en het verkrijgen van spirituele verlichting. Kortom, mannen in het oude Egypte vervulden verschillende belangrijke rollen in zowel de samenleving als de religie, waarbij ze vaak werden gezien als de hoeders van traditie, autoriteit en mystieke kennis.

‘Hartsverbinding, onvoorwaardelijk, eenheid.’

Het bekende verhaal over de liefde van Isis en Osiris loopt als een rode draad door onze opleiding.

Het is een prachtig verhaal waarbij de verbinding tussen lichaam en ziel, leven en dood, het vrouwelijke en het mannelijke op verschillende spirituele manieren wordt uitgewerkt. Onze verbinding met het mannelijke en het vrouwelijke (Osiris & Isis) en onze opbouwende en destructieve krachten (Osiris & Seth) staan hierbij centraal.
‘Celgeheugen, zelfhelend vermogen, magisch lichaam.’

Kundalini energie werd door de Egyptische mysteriescholen Sekhem genoemd. Het bewust opwekken van die kracht was een van de belangrijkste stappen op weg naar verlichting. Er is een bekende scheppingsmythe over godin Nekhbet (slang) en godin Wadjet (vogel). De slang verbindt je met het onderbewuste en brengt de daar opgedane kennis ook weer omhoog, zodat je die bewust wordt en kunt omzetten in wijsheid. Kennis is weten, wijsheid is doen! De vogel verbindt je met je bovenbewuste en brengt die opgedane kennis ook weer naar beneden, naar het aardse vlak, waar je de kennis kunt toepassen zodat ze wijsheid wordt. Als Sekhem omhoog stroomt, vindt er een reinigingsproces plaats en kunnen onvoorwaardelijke liefde, gezondheid, overvloed en verbondenheid met hogere bewustzijnsgebieden worden ervaren. Dit is een gelukzalige, levens veranderende ervaring, die niet in woorden is te vatten.

Linkeroog en het rechteroog van Horus, de twee mysteriescholen.
We maken je bewust van deze twee scholen. Je sluit een innerlijk huwelijk (eenwording) met je linker en je rechterhersenhelft. Vrouwelijke school; Linkeroog (maan) het oog van heel wording, was gericht op het trainen van intuïtieve mogelijkheden en het overwinnen van angsten en emoties. Mannelijke school; rechteroog, (zon) onderwees over kennis van het universum, heilige geometrie en eenheidsbewustzijn.

Je stemt af op de drie verschillende lagen.
1. De zintuigelijke wereld, je bent je bewust van wat je ziet, denken en handelen in de stoffelijke wereld.
2. De wereld van onzichtbare krachten; wetten omtrent lot, oorzaak en gevolg, reïncarnatie.
3. De hogere werkelijkheid; direct bewustzijn van de wereld van de onsterfelijke geest, het ware zelf is verbonden met de hogere werkelijkheid.

We gaan uit van Universele wetten.

  • De wet van één
  • Zo boven zo beneden
  • Trilling
  • Polariteit
  • Ritme
  • Oorzaak en gevolg
  • Het mannelijke en het vrouwelijke principe

 ‘Mystieke ervaring, geheim, doorgronden.’

De Ba en de KA;

De oude Egyptenaren hadden een diepe verbinding met de het Universum, de aarde en haar natuur, de zon, de maan, de planeten en de sterrenstelsels. Vanuit deze diepe verbinding met het universum en de aarde begrepen zij de plek die de mens in dit grote geheel innam. In balans zijn met het Universum en de Aarde was waar het in het oude Egypte om draaide. De kennis over de Ba en de Ka beschrijft het mensbeeld zoals de oude Egyptenaren deze hanteerden. Het neemt je mee naar wie je ten diepste bent, het Licht en beschrijft hoe het leven op aarde grote schaduwen kunnen opwerpen. Zo groot zelfs dat deze schaduw jouw Licht kan gaan versluieren. In Ma’at en met Ma;at leven was daarom zo belangrijk om de innerlijke balans tussen Licht en Schaduw te bereiken. Om diepgaand de krachten van de Kundalini te begrijpen en hoe je ermee kunt werken, is het begrijpen en toepassen van de kennis over de Ba en de Ka heel erg belangrijk. Tijdens ons verblijf in het House of Life zal Aset het mensbeeld van de oude Egyptenaren uitgebreid behandelen en zullen Horus van Abydos en Aset luisteren naar jullie ervaringen die je in de tempels zult opdoen. Middels rituelen en healingen zal ieder zijn eigen proces volgen. Dit proces en de ervaringen die je in de oude Egyptische tempels ongetwijfeld zult opdoen zullen worden begeleid door Horus van Abydos en Aset. De Tempels uit het oude Egypte De tempels uit het oude Egypte pulseren tot op de dag van vandaag nog steeds hun energie en kennis de wereld in. Daarom kan het zomaar gebeuren dat je plots ‘aangeraakt’ wordt in een tempel, dat je geraakt wordt door een afbeelding en de hiërogliefen voor je ogen lijken te gaan leven. De prachtige Sety I tempel in Abydos is niet zomaar een tempel. Het is tempel met een hele bijzondere en unieke energie. Farao Sety I noemde deze tempel, de tempel voor de rust van het hart. Wat hij daarmee bedoelde heeft weer alles te maken met de kennis over de Ba en de Ka. Het heet iedereen welkom die heling en balans zoekt. De tempel leeft en raakt in je aan wat in je geheeld mag worden. De Sety I tempel is daarom een echte Healing Tempel. Het is een Tempel die ervoor zorgt dat je letterlijk in jouw ‘Boek van Leven’ kunt kijken. Het helpt je mee jouw levenspad (weer) helder te krijgen en helpt je mee het beste uit jezelf te halen. Tijdens ons verblijf in het House of Life zullen we onder leiding van Aset de Sety I Healing Tempel bezoeken en zullen rituelen en stilte meditaties de Kundalini opleiding ondersteunen en versterken.

Bijzonderheden

Deelnemen aan ‘KUNDALINI EGYPTIAN MYSTERY SCHOOL’

Level 1 gevolgd in Nederland, overleg met Rosemarijn of deelnemen geschikt voor je is. Level 2 gevolgd in Nederland of Zuid-Afrika dan is deelnemen zéér geschikt!

Geen level 1+ 2 gevolgd bij MU, maar toch graag willen deelnemen? Je kunt deze opleiding ook volgen als je ervaring elders hebt opgedaan als Energetisch of Holistisch Therapeut. (Overleg de mogelijkheden met Rosemarijn.) Voordat je kunt deelnemen, heb je vooraf een telefonische intake met Rosemarijn. Pas hierna zal je inschrijving definitief worden gemaakt.

Schrijf je nú al in voor onze ‘Kundalini Egyptian Mystery School’

We starten in april 2025!

‘KUNDALINI EGYPTIAN FACELITATOR TRAINING.’  (LEVEL 2)

1 april aankomst, 11 april afscheid.

‘KUNDALINI EGYPTIAN MYSTERY SCHOOL’

1 april aankomst, 15 april afscheid.

Maximaal 16 personen per groep. Iedereen heeft een heerlijke single room, in het House of Life! Een absolute droomlocatie!

 Oktober 2025:

‘KUNDALINI EGYPTIAN FACELITATOR TRAINING.’  (LEVEL 2)

18 sept aankomst, 27 sept afscheid.

‘KUNDALINI EGYPTIAN MYSTERY SCHOOL’

 18 sept aankomst, 1 okt afscheid.

Maximaal 16 personen per groep. Iedereen heeft een heerlijke single room, in het House of Life! Een absolute droomlocatie

Opleiding Kundalini Lichaamswerk bij MU is ook op andere manieren te volgen. Het één is niet béter dan het andere. Voel wat bij jou het meest resoneert of past en vertrouw erop dat dit klopt. • Level 1 (5 dagen) + level 2 (5 dagen) in Nederland. Gegeven in ons eigen retraitecentrum (www.dekorenhorst.nl) Voor mannen en vrouwen. • Level 2 (8 dagen) in Zuid-Afrika. Voor mannen en vrouwen. • Level 2 (11 dagen) in Egypte. 

Tarieven klik hier

Het Programma in Egypte:

‘KUNDALINI EGYPTIAN FACELITATOR TRAINING.’  (LEVEL 2)

Dag 1 – 1 april Aankomst in Luxor. Overnachting in Luxor

Dag 2 2 april 10:00 Bezoek aan de indrukwekkende Karnak tempel met een speciaal privé bezoek aan de kleine tempel van Ptah & Seghmet. 13:00 Lunch 14:00. Bezoek aan de Luxor tempel . Daarna op weg naar Abydos 18:30 Aankomst in het House of Life 19:30. Diner 20:30 Rondleiding en uitleg van het programma.

Dag 3 – 3 april 8:30 Ontbijt 10:00 Training in de ochtend o.l.v. Rosemarijn. 13:00 Lunch 14:30 In de middag naar de tempel o.l.v. Aset. 19:00 Diner. 20:30 Training en bespreking van de dag en de ervaringen in de tempel o.l.v. Rosemarijn en Aset.

Dag 4 – 4 april Training in het House of Life o.l.v. Rosemarijn.

Dag 5 – 5 april Training in het House of Life o.l.v. Rosemarijn. In de middag o.l.v. Aset .

Dag 6 – 6 april Training in het House of Life. In de avond bespreking van de ervaringen en de processen met Aset en Horus van Abydos.

Dag 7 – 7 april Ritueel van de zeven Zaden in de Sety I Tempel o.l.v. Aset. In de ochtend voor de Ba. In de middag voor de Ka. Sound Healing in de avond door Aset.

Dag 8 – 8 april Naar Hathor Tempel in de Dendera o.l.v. Aset. In de avond bespreking van de opgedane ervaringen en het proces met Aset en Horus van Abydos.

Dag 9 – 9 april In de ochtend training o.l.v. Rosemarijn. In de middag naar de Sety I tempel o.l.v. Aset. Om 18:00 initiatie. In de avond feestelijke afsluiting.

Dag 10 – 10 april Na de lunch terugreis Luxor.

Dag 11 – 11 april In de vroege ochtend naar Luxor airport voor de vlucht naar Cairo en vervolgens de aansluitende vlucht naar Amsterdam.

Het Programma in Egypte:

‘KUNDALINI EGYPTIAN MYSTERY SCHOOL’ (15 daagse)

Dag 1 – 1 april Aankomst in Luxor. Overnachting in Luxor.

Dag 2 2 april 10:00 Bezoek aan de indrukwekkende Karnak tempel met een speciaal privé bezoek aan de tempel van Ptah & Seghmet. 13:00 Lunch. 14:00 Bezoek aan de Luxor tempel . Daarna op weg naar Abydos 18:30 Aankomst in het House of Life. 19:30 Diner. 20:30 Rondleiding en uitleg van het programma.

Dag 3 – 3 april 8:30 Ontbijt 10:00 Training in de ochtend o.l.v. Rosemarijn. 13:00 Lunch. 14:30 In de middag naar de Sety I tempel o.l.v. Aset .19:00 Diner. 20:30 Training en bespreking van de dag en de ervaringen in de tempel o.l.v. Rosemarijn en Aset.

Dag 4 – 4 april Training in het House of Life o.l.v. Rosemarijn.

Dag 5 – 5 april Training in het House of Life o.l.v. Rosemarijn. In de middag o.l.v. Aset .

Dag 6 – 6 april Training in het House of Life. In de avond bespreking van de opgedane ervaringen en processen met Aset en Horus van Abydos.

Dag 7 – 7 april Ritueel van de zeven Zaden in de Sety I Tempel o.l.v. Aset. In de ochtend voor de Ba. In de middag voor de Ka. Soundhealing in de avond door Aset.

Dag 8 – 8 april Naar Hathor Tempel in de Dendera o.l.v. Aset.

Dag 9 – 9 april In de ochtend een training. In de middag naar de Sety tempel. 17:30, in twee groepen bespreken Aset en Horus van Abydos de opgedane ervaringen van het Zeven zaden ritueel en de ervaringen opgedaan in de Hathor Tempel de dag ervoor. 20:30 De tweede groep.

Dag 10 – 10 april Training in het House of Life. In de avond rituelen en Sound Healing.

Dag 11 – 11 april Training in het House of Life. In de avond rituelen en Sound Healing.

Dag 12 – 12 april Falaffel eten in El Balyana. Boottocht op de Nijl.

Dag 13 – 13 april In de ochtend een training o.l.v. Rosemarijn. In de middag naar de Sety I tempel o.l.v. Aset Om 18:00 initiatie. In de avond feestelijke afsluiting.

Dag 14 – 14 april Na de lunch terugreis Luxor.

Dag 15 – 15 april In de vroege ochtend naar Luxor airport voor de vlucht naar Cairo en vervolgens de aansluitende vlucht naar Amsterdam.

Verandering, ruimte innemen, volgende levensfase.’

Ga jij mee naar egypte?

Sanne Woltjer
Sanne Woltjer
Wauw!!! Wat een fantastische, magische, leerzame en intense week! Ik heb enorm genoten van de geweldige groep vrouwen met wie ik dit avontuur heb mogen delen en de energie waarmee Rosemarijn ons meegenomen heeft deze week. Vol passie, vuur en kennis. Ik heb enorm veel mogen leren, maar vooral ook groeien als persoon. Mijn schaduwkanten aangaan. Mega dankbaar. Dank voor alles 🙏🏻😊
Danara
Danara
One hell of a ride! Dat is de opleiding Kundalini Bodywork bij de fantastische Rosemarijn. Wat een ervaring! Intens, confronterend en magisch zijn woorden die in mij opkomen. Mijn emoties gingen echt alle kanten op. Schaduwkanten aangekeken, innerlijk kind werk, mezelf honderd keer tegen gekomen, verdriet, intens geluk, humor en magische momenten wisselde elkaar af. Ik heb mezelf echt weer zoveel beter leren kennen. Een hele spannende maar ook te gekke rollercoaster. Lieve Rosemarijn (en Gina en Pascalle), dankjewel voor de prachtige week. Ik had dit echt bij niemand anders willen leren en ervaren. Aards, uniek, met humor en hier en daar de nodige confrontatie ;) Wat heb ik mij veilig en gedragen gevoeld! Mark ook bedankt voor alle goede zorgen en de heerlijke ontbijtjes! Mijn kundalini energie stroomt en ik kan niet wachten om met deze energie te mogen gaan werken!
Kirsten Andriessen
Kirsten Andriessen
Gun jezelf deze week! Ik herken veel van de prachtige reviews die hier al gegeven zijn. Wat mij naast het energetisch werk ook raakte waren de verhalende elementen zoals archetypen, schaduwwerk en mythen. Rosemarijn kan hier ontzettend boeiend over vertellen en het komt binnen op een diepere laag. Wat heel fijn was dat alles er kon zijn. Je wordt geconfronteerd met jezelf maar Rosemarijn begeleidt je met veel liefde, respect en ontvankelijkheid Tot slot ook een ode aan de groep, wat een feest om met jullie deze week te hebben mogen beleven, het moest zo zijn.
Suzan Van Eerdt
Suzan Van Eerdt
Roos schudt je liefdevol door elkaar, bewaakt de grenzen als een tijger. Confronteert met zachtheid en pakt je hand om samen op reis te gaan. Roos huppelt, straalt en is evenveel aanwezig op aarde als in het universum. Ze ademt wat ze doet, zegt wat ze denkt en lacht om zichzelf. Ze gaat samen met je door al je processen waardoor zelfs dát een feestje wordt. En dat maakt haar een échte priesteres zónder op het voetstuk te gaan staan. Ze is hier, met jou, met de groep en alles wat ze wel én niet is. Ze laat zien en voelen waar Kundalini in essentie over gaat. Dank Roos! Wat een inspirerende week. En Mark: dankjewel voor het veilige thuisbasis deze week. Alleen daarvoor zou ik als terugkomen. Wat een prachtige plek hebben jullie gecreëerd!
Sophie Richter
Sophie Richter
Het is lastig met alle stromingen rondom de kundalini welke opleiding bij jou past. Toen ik Roos had gesproken voelde ik gelijk een enorm vertrouwen en wist dat ik op de juiste plek was! Eenmaal op locatie werd dit gevoel versterkt! Deze week had van mij nog wel langer mogen duren. Je wordt meegenomen op een reis in jezelf en krijgt inspiratie om dit mooie werk zelf te mogen uitdragen op jou manier. De woorden die omhoog komen wat betreft de begeleiding zijn: liefdevol, direct, veilig, goed gegrond, eerlijk en respectvol. Voor mij ook geen twijfel dan om level 2 te gaan doen met Roos in zuid Afrika! En Roos doet het natuurlijk niet alleen, in mijn opleiding hebben Gina en Pascal ook een rol gespeeld, die wil ik ook zeker bedanken! En haar steun en toeverlaat Mark die alle cursisten in de watten legt als goede gastheer.
Eva Poppink
Eva Poppink
Ik volgde bij Rosemarijn een vijf daagse opleiding tot Kundalini facilitator. Niet in woorden te vangen eigenlijk. Wat een kundigheid en waarachtigheid! En wat een locatie… Een veilige en prachtige, spirituele omgeving en grondige begeleiding. Zo eerlijk en aards, ik voel me zo gegroeid en trots! Ook de verzorging om de cursus heen tot in detail, deden mij zo thuis voelen. Ik kon mij focussen op de opleiding en ben heel blij dat ik hem hier kon doen. Wat mij betreft dé plek om het waardig en kundig te leren. Dikke aanrader!!!
Natasja Jansen
Natasja Jansen
Holy Moly🎉! Wat een 5-daagse zeg. Man o man, wat ben ik naar de graftakke gegaan. Maar wat was het waard. En ik had het niets liever willen doen dan bij mucoaching Rosemarijn is zo puur, met haar beide benen op aarde en weet duidelijk je de spiegel voor te houden. Precies wat ik nodig had, maar eerst niet zo fijn vond. Maar goed, pijn is fijn toch?! Letterlijk gekotst, geschreeuwd, mezelf onder gepist. Maar GOD wat was het prachtig 🙏🏻. Kundalini is voor iedereen, trots dat ik het mag gaan uitdragen op mijn eigen manier. Ik voel mij letterlijk bevrijd na deze dagen, bevrijd van mijn eigen overtuigingen en die van het internet. Kundalini is van iedereen en is niet in een hokje te stoppen, het is het mooiste en krachtigste wat er is. Liefs, Natas 🐍 🎉💖
Erwin
Erwin
Kundalini level 1 gedaan en kan niet anders zeggen dat het een hele mooie intense opleiding is. Het is een gebalanceerde combinatie van praktijk en theorie. Een opleiding die je leert toepassen, maar je tegelijkertijd ondergaat. Rosemarijn heeft ontzettend veel kennis en is daardoor in staat om alles goed in samenhang te brengen. En hoewel merendeel vrouw is deze opleiding ook zeker voor mannen. Van belang is dat je open-minded bent, niet bang bent om vaste (gedrags)patronen los te laten en diep in jezelf op onderzoek uit te gaan.
Annemiek Vera
Annemiek Vera
Kundalini level 1 Vanaf het eerste moment dat ik Rosemarijn sprak tijdens de intake ervoer ik haar liefde, wijsheid en gave. Met vreugde en een enorme nieuwsgierigheid starte ik deze week. De ervaring zelf om Rosemarijn zo in haar werk te ontmoeten en van haar te mogen leren en ontvangen gaat voor mij voorbij de taal. Ze creëert een veld waarbinnen je een diep thuiskomen mag ervaren, uitgenodigd voelt om je bezieling VOL-ledig te ownen en biedt met haar zijnskwaliteit, kennis en liefde voor haar vak een prachtige rijke inspiratie. Haar vermogen zette mij oog in oog met het mijne en dat vind ik meesterschap. Wat veel liefde opent deze vrouw. Ook in samenwerking met Chantal, Gina en haar man Mark. Ik heb mij niet eerder zo (aan)geraakt, gevoed, uitgedaagd en geïnspireerd gevoeld. Echt NEXT LEVEL! 🙏
Petra Alders
Petra Alders
Ik ben nog aan het landen na de prachtige week die ik heb mogen beleven, onder de super deskundige begeleiding van Roos. Dankjewel Roos, uit de grond van m'n hart, voor het veld dat je neerzet, voor je kennis die je deelt op een manier zoals ik nog nooit gezien en gevoeld heb. Kundalini... Je bent het, je bezielt het. Je verhalen maken alles zo hapbaar en daardoor kan alles een verdieping lager zakken :-) Je hebt ons gedragen en gechallenged, ons naar dieptes begeleid die ik niet kende. Ik ben mega dankbaar dat wij elkaar hebben ontmoet, net zoals onze groep van prachtige dames waarmee dit alles mogelijk werd. En de humor... zalig! Thanks million!! <3